Vad kan du ta del av här? Inlägg om mitt liv, dikter och vad som faller mig in att berätta om. Du kan också se en introduktion till min föreläsning "Min resa med diagnos bröstcancer". Kom ihåg att idag är också en dag i livet, ta tillvara på din dag!

söndag 15 september 2013

7 år till med kontroller

I somras gjorde jag min sista mammografi som kontroll efter cancern, i vintras sista läkarbesöket. Fick sedan med svaret från mammografin besked om att de ändrat programmet och att det nu är uppföljning i 10 år.

Blandade känslor kan jag säga. Klart jag blir glad att jag kommer att kollas extra i 10 år istället för i 3 år men den första känslan var att jag varit sjukare än jag trott, att de medicinska experterna kommit på att vi måste kolla extra. Konstigt vad man kan sno till det i hjärnan, men det är precis så som jag och många med mig gör som gått igenom liknande.

Jag är alltså frisk, opererades sommaren 2010, har 3 år kvar med medicin och 7 år med kontroller.

Går jag vidare, jaaa det har jag förmånen att kunna göra.

Tänker jag fortfarande på cancern? Ja, svårt låta bli när flera gånger om dagen blir påmind med min bröstamputation och av bröstprotes som behöver rättas till för jämnan.

Är jag fortfarande orolig? Ja, det dyker upp titt som tätt men inte med samma kraft som tidigare. Glömmer gör man ju knappast.

Livet känns dock mycket bättre när det gäller vissa saker, det är en positiv biverkning, men jag hade ju så klart helst varit utan. 

Tänker på alla dem som inte ännu har eller inte får förmånen att gå vidare <3.

Ha det bra alla därute!

1 kommentar:

 1. Självklart blir Du påmind hela tiden och ingen vill byta med dig.
  Fast det känns väl liiiite bra att de är noggranna?!?!?
  Tänk på att det är du värd!
  För det är du!
  Kram

  SvaraRadera